[...] ponieważ takie połączenia produktów są zalecane jako wzór w krajach rozwiniętych (np. płatki zbożowe + mleko) i w krajach rozwijających się (soja + ryż, soja + kukurydza, fasola + pszenica), • gdy organizm człowieka straci więcej niż 14% całkowitej ilości białka w organizmie, prowadzi to do poważnych schorzeń, co uświadamia nam [...]
[...] (źródło http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm)(B-białko,T-tłuszcze,W-węgle) Z tego co widzę, bogate w białko są: soja B-33,7 soczewica czerwona B-23,5 groch B-23 fasola biała B-20,7 łosoś wędzony B-28,5 makrela wędzona B-20,7 ser twarogowy chudy B-19,8 mleko w proszku odtłuszczone B-35,3!!!!!!!!!!!jeszcze jeden powód aby używać [...]
[...] ja nie przerabiałam powiedz Teraz mam rano białko plus 20g orzechów włoskich, później omlet 1 jajo, 2-3 białka i trochę wheya oraz 20g żurawiny suszonej oraz 20-30g otrębów później mięso/ryba i warzywa/owies/fasola/sweet potatoe na kolacje samo białko plus tłuszcz 10-15g. Ale to ostatnio kuleje bo nie dojadam Ciekawe co GP powie mi w pt...
Witam, ostatnio sobie taką dietę ułożyłem na masę. Wartości poszczególnych produktów nie podaję, chciałbym sie tylko dowiedzieć czy są one dobrze dobrane do określonej pory dnia. Pozdrawiam i z góry dziękuję 7 rano: Mleko 0,5% tłuszczu Rodzynki suszone Płatki owsiane Orzechy włoskie Ser twarogowy chudy 11: Chleb żytni razowy Szynka z [...]
[...] jest rowniez wazne jednak jest niepelnowartosciowe wiec gorsze od zwierzecych, bialka roslinne powinny stanowic okolo 30% ogolnie spozytych bialek w ciagu dnia, zrodlem bialka roslinnego sa warzywa straczkowe czyli groszek, fasola, soja biako znajduje sie rowniez w kaszy, makoronie, ryzu Zmieniony przez - mombas w dniu 2008-07-21 21:30:39
[...] białko pochodzące z chudych źródeł (ryby, soja, chuda wołowina, piersi z kurczaka lub indyka, chudy twaróg, chudy jogurt i chude mleko) - Jedz głównie węglowodany złożone (fasola, brązowy ryż, soczewica, ziemniaki, kukurydza, płatki owsiane - Od czasu do czasu odpuść sobie – nie wahaj się przed zjedzeniem kawałka pizzy podczas [...]
Miski z ostanich trzech dni: śniadanie: Nazwa Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Kefir 2% tłuszczu 1.00 x 100 g (100g) 51 3.4 2 4.7 Truskawki 5.00 x dkg (10g) 14 0.35 0.2 3.6 Śliwki suszone z pestką 1.00 x dkg (10g) 26.6 0.35 0.12 6.89 Płatki owsiane 1.00 x 100 g (100g) 366 11.9 7.2 69.3 Suma: 458 kcal 16 g 10 g 84 g lunch: [...]
[...] zjesc wiecej bo ma miej kalorii, wieprzowina jest bardziej tlusta jajka - wedlug mnie swietny wybor, mozesz jesc nawet 10 dziennie raczej unikaj soi straczkowych (groch bub fasola) nie to ze sa zle ale nie najlepiej sie na nich chudnie zrezygnuj z mleka( litr mleka ma 30 gram bialka i az 47- 48 gram wegli) sery jogorty itp na czas redukcji [...]
[...] Czekam teraz na uwagi i sugestie :D Chlopaki musicie mi pomoc bo od tego tygodnia chce startowac na ostro z dieta ^^ posiłek 1 6:00(do pracy^^) 3 jajka(Całe) 200 gram fasola szparagowa 100 gram 50 gram twarogu chudego 20 gram oliwy z oliwek białko -37g WW -7,2ww, TL -22 posiłek 2 - 10:00(pierwsza przerwa w robocie) 150 gram piersi [...]
[...] lane kluski bo mnie naszla ochota, pozniej zorientowalam sie, ze indyk sie skonczyl wiec musialam na szybko bialko wymyslic i ugotowalam krewetki. W rezultacie zupe jadlam z fasola, lanymi kluskami i krewetkami %-) Suplementy: magnez, cynk, omega3 Warzywa: ogorek, pomidor, salata, pekinska, kalafior, fasolka, kapusta kiszona Soczek: marchewka, [...]
[...] w postaci szklanki soku owocowego, świeżej sałatki na IIśniadanie, owoców na podwieczorek i sporej porcji warzyw do obiadu i kolacji. Bogate w kwas foliowy są: buraki, fasola,szparagi, awokado, brukselka,szpinak,razowe pieczywo,makarony, mineralizowane płatki śniadaniowe. W początkach ciąży zapotrzebowanie na energię wzrasta nieznacznie, [...]
[...] je około-treningowo. Owoce daj rano, te z niskim ig. Owoce tak, nawet jezyny mozesz dać sobie do płatków owsianych i tym samym urozmaicisz sobie śniadanie. Co do warzyw to fasola, soczewica, groch i groszek licz do bilansu, są to rośliny strączkowe które maja dobre źródła białka. Z marchwią nie przesadzaj - oczywiscie gotowoną. Warzywa [...]
[...] Dlatego proponuje się klasyfikować Gln jako aminokwas semi-niezbędny bądź warunkowo niezbędny). Pokarmami bogatymi w Gln są ryby, czerwone mięso, produkty mleczne, fasola, tofu, jajka jak również surowe buraki i kapusta (gotowanie może zniszczyć Gln szczególnie w warzywach). Przeciętnie 100-gramowa porcja mięsa zawiera ok.4g Gln. [...]
[...] otrębów, mąki z amarantusa i wody do tego czasem trochę drożdży, jedzony z miodem albo masłem orzechowym Sante B 8 T 5 WW 61 Kcal 321 3. kiełki różnych warzyw (soczewica, fasola mung, słonecznik w zależności co jest pod ręką) i orzechy (laskowe, włoskie) i nasiona, pestki (słonecznik, dynia) plus sezam B 20 T 27 WW 17 Kcal 390 4. Obiad na [...]
[...] pod koniec smażenia posypujemy serem aby delikatnie się rozpuścił. Bułkę podpiekam tylko z wewnętrznej strony. Łączymy burgera w całość. Na spód bułki wędrują w kolejności, fasola, jarmuż, mięso, pomidor, cebula, sos. Gotowe, Smacznego :) Wartości odżywcze w 1 porcji: Białko: 21 g Węglowodany: 31 g Tłuszcze: 19 g Kcal: 395 Cheat meal? Nie [...]
kopiuj....wklej hehe Ogólna kaloryczność pierwszego posiłku powinna wynosić czasem nawet do 30% dziennego zapotrzebowania na energię. W tym posiłku powinniśmy się skupić głównie na węglowodanach oraz białku, ilość tłuszczu powinna być nie wielka. Przykład takiego śniadania: Płatki owsiane Oliwa z Oliwek Rodzynki [...]